Τα νέα της VethellasΜείνετε ενημερωμένοι

Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον Άγγελο Καχριμανίδη και όλους στην εταιρεία Vethellas που με προσκάλεσαν στο Συμπόσιο Χοιροτροφίας που διοργάνωσαν, και επιπλέον να τους ευχαριστήσω για την καλή φιλοξενία, την επαγγελματική συνεργασία και την συντροφικότητα σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 24 ετών. 

Πρώτα απ 'όλα, δεν είμαι καθηγητής. Είμαι ένας αγρότης ο οποίος έχει την ικανότητα να βελτιώνει χοίρους αναπαραγωγής. Έχω εξάγει χοίρους αναπαραγωγής σε 58 χώρες προκειμένου να βελτιώσουν τη γενετική των χοίρων τους. Στην παρουσίαση αυτή θα συζητηθούν οι αλλαγές που έχουμε παρατηρήσει στον χοίρο τα τελευταία 56 χρόνια και οι στρατηγικές που χρησιμοποίησα εγώ προσωπικά στα δικά μου προγράμματα αναπαραγωγής συνδυάζοντας την τέχνη και την επιστήμη της γενετικής βελτίωσης. Στόχος μας, ήταν να παράγουμε έναν χοίρο οικονομικά βελτιωμένο αλλά επίσης και εύκολα διαχειρήσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ανατρέξω επιπλέον στα αποτελέσματα που έχω επιτύχει και στην επιτυχία που έχουν αναφέρει οι πελάτες μου. Αν είχα μια ακόμη ζωή θα ήθελα πολύ να εκτρέφω άλογα κούρσας και να διορθώνω τις μεθόδους αναπαραγωγής τους.

Οι βελτιώσεις στον χοίρο ήταν δραματικές, το 2010 1kg τροφής παρήγαγε 2.7 φορές περισσότερο άπαχο κρέας απ’ ότι το 1960. Οι χοίροι μεγαλώνουν γρηγορότερα και ο δείκτης μετατρεψιμότητας τροφής (FCR) έχει βελτιωθεί από 3.2 σε 2.3. Έχουμε δει ακόμη, αλλαγές στη σύνθεση του σφάγιου με το ποσοστό του άπαχου κρέατος να αυξάνεται από 48% σε 63%.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη

Αναζήτηση

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

Βρείτε μας στο χάρτη