Το DNA στην υπηρεσία της επιλογής και της βελτίωσης του ζωικού κεφαλαίου. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή της γονιδιωματικής ως ένα νέο εργαλείο βελτίωσης, Μαμούρης Ζήσης
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Κατηγορία: Επιστημονικά νέα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΟΙΡΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ Α.Π.Ε. ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
Η χοιροτροφία αποτελεί µία ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα του αγροτικού τομέα της Ε.Ε., αφού αποτελεί το 11% της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής (European Commission, 2003). Στην Ελλάδα η χοιροτροφία θεωρείται από τους δυναμικούς κλάδους της αγροτικής οικονομίας, αφού συμβάλλει κατά 30% στη συνολική παραγωγή κρέατος αν και καλύπτει λιγότερο από το 25% των ετήσιων αναγκών σε χοίρειο κρέας. Από τη δεκαετία του 1960, µε την εφαρμογή χρηματοδοτικών προγραμμάτων και οικονομικών ενισχύσεων, η μορφή της ελληνικής χοιροτροφίας άρχισε να εξελίσσεται από οικόσιτη σε επιχειρηματική.