• Καλώς Ήρθατε στην Vethellas

    " Σχεδιάζοντας το μέλλον της σύγχρονης κτηνοτροφίας "

    H Vethellas, μία εταιρεία αμιγώς ελληνικών συμφερόντων, δραστηριοποιείται στην Ελλάδακαι στο εξωτερικό, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών της σύγχρονης κτηνοτροφίας

  • 1

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Διατροφολογικά Προϊόντα


1

που παράγονται σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

Έλεγχος Ποιότητας


Διεξάγουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους που εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα.

Φαρμακούχα Προϊόντα


1

υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τους κανόνες ορθής παρασκευής (GMP).

Τα νέα της εταιρείας

  • 1
  • 2

Ενημερωθείτε

Διαβάστε εδώ όλα τα Νέα και τις ανακοινώσεις της εταιρείας μας, καθώς και άρθρα που αφορούν στον τομέα της κτηνοτροφίας και της κτηνιατρικής.

Η Vethellas φροντίζει να σας κρατά ενημερωμένους σχετικά με όλα τα επιστημονικά νέα.

Η Γενετική Βελτίωση του χοίρου από το 1960 έως το 2016, John Millard

Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον Άγγελο Καχριμανίδη και όλους στην εταιρεία Vethellas που με προσκάλεσαν στο Συμπόσιο Χοιροτροφίας που διοργάνωσαν, και επιπλέον να τους ευχαριστήσω για την καλή φιλοξενία, την επαγγελματική συνεργασία και την συντροφικότητα σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 24 ετών. 

Πρώτα απ 'όλα, δεν είμαι καθηγητής. Είμαι ένας αγρότης ο οποίος έχει την ικανότητα να βελτιώνει χοίρους αναπαραγωγής. Έχω εξάγει χοίρους αναπαραγωγής σε 58 χώρες προκειμένου να βελτιώσουν τη γενετική των χοίρων τους. Στην παρουσίαση αυτή θα συζητηθούν οι αλλαγές που έχουμε παρατηρήσει στον χοίρο τα τελευταία 56 χρόνια και οι στρατηγικές που χρησιμοποίησα εγώ προσωπικά στα δικά μου προγράμματα αναπαραγωγής συνδυάζοντας την τέχνη και την επιστήμη της γενετικής βελτίωσης. Στόχος μας, ήταν να παράγουμε έναν χοίρο οικονομικά βελτιωμένο αλλά επίσης και εύκολα διαχειρήσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ανατρέξω επιπλέον στα αποτελέσματα που έχω επιτύχει και στην επιτυχία που έχουν αναφέρει οι πελάτες μου. Αν είχα μια ακόμη ζωή θα ήθελα πολύ να εκτρέφω άλογα κούρσας και να διορθώνω τις μεθόδους αναπαραγωγής τους.

Οι βελτιώσεις στον χοίρο ήταν δραματικές, το 2010 1kg τροφής παρήγαγε 2.7 φορές περισσότερο άπαχο κρέας απ’ ότι το 1960. Οι χοίροι μεγαλώνουν γρηγορότερα και ο δείκτης μετατρεψιμότητας τροφής (FCR) έχει βελτιωθεί από 3.2 σε 2.3. Έχουμε δει ακόμη, αλλαγές στη σύνθεση του σφάγιου με το ποσοστό του άπαχου κρέατος να αυξάνεται από 48% σε 63%.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη