• Καλώς Ήρθατε στην Vethellas

  " Σχεδιάζοντας το μέλλον της σύγχρονης κτηνοτροφίας "

  Η Vethellas ΑΕΒΕ είναι μέλος του Ομίλου, που αποτελείται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών της σύγχρονης κτηνοτροφίας

  Γνωρίστε τον όμιλο

 • 1
 • 4ο Συμπόσιο
  Χοιροπαραγωγής

  Γιορτάζοντας 30 χρόνια από την ίδρυσή μας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της κτηνοτροφίας, η Vethellas διοργάνωσε το 4ο Συμπόσιο Χοιροπαραγωγής.

  Μάθετε περισσότερα >>
 • Γνωρίστε τα
  προϊόντα της Vethellas

  Η Vethellas S.A., δίνει μεγάλη έμφαση στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της, βασισμένη τόσο στα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης όσο και στη μακροχρόνια πρακτική εμπειρία της.

 • Γιορτάζουμε
  35 χρόνια

  Ο Όμιλος απέκτησε τη σημερινή του μορφή τα τελευταία 35 χρόνια. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα την ισχυρή δυναμική που
  χαρακτηρίζει την Ομάδα.

  Μάθετε περισσότερα >>
 • Διατροφική και κτηνιατρική
  υποστήριξη

  Η Vethellas S.A. συνθέτει και υποστηρίζει διατροφικά προγράμματα για χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και παρέχει επίσης υπηρεσίες κτηνιατρικής επίβλεψης.

  Μάθετε περισσότερα >>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Διατροφολογικά Προϊόντα


1

που παράγονται σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

Έλεγχος Ποιότητας


Διεξάγουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους που εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα.

Φαρμακούχα Προϊόντα


1

υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τους κανόνες ορθής παρασκευής (GMP).

Τα νέα της εταιρείας

 • 1
 • 2

Ενημερωθείτε

Διαβάστε εδώ όλα τα Νέα και τις ανακοινώσεις της εταιρείας μας, καθώς και άρθρα που αφορούν στον τομέα της κτηνοτροφίας και της κτηνιατρικής.

Η Vethellas φροντίζει να σας κρατά ενημερωμένους σχετικά με όλα τα επιστημονικά νέα.

Η Γενετική Βελτίωση του χοίρου από το 1960 έως το 2016, John Millard

Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον Άγγελο Καχριμανίδη και όλους στην εταιρεία Vethellas που με προσκάλεσαν στο Συμπόσιο Χοιροτροφίας που διοργάνωσαν, και επιπλέον να τους ευχαριστήσω για την καλή φιλοξενία, την επαγγελματική συνεργασία και την συντροφικότητα σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 24 ετών. 

Πρώτα απ 'όλα, δεν είμαι καθηγητής. Είμαι ένας αγρότης ο οποίος έχει την ικανότητα να βελτιώνει χοίρους αναπαραγωγής. Έχω εξάγει χοίρους αναπαραγωγής σε 58 χώρες προκειμένου να βελτιώσουν τη γενετική των χοίρων τους. Στην παρουσίαση αυτή θα συζητηθούν οι αλλαγές που έχουμε παρατηρήσει στον χοίρο τα τελευταία 56 χρόνια και οι στρατηγικές που χρησιμοποίησα εγώ προσωπικά στα δικά μου προγράμματα αναπαραγωγής συνδυάζοντας την τέχνη και την επιστήμη της γενετικής βελτίωσης. Στόχος μας, ήταν να παράγουμε έναν χοίρο οικονομικά βελτιωμένο αλλά επίσης και εύκολα διαχειρήσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ανατρέξω επιπλέον στα αποτελέσματα που έχω επιτύχει και στην επιτυχία που έχουν αναφέρει οι πελάτες μου. Αν είχα μια ακόμη ζωή θα ήθελα πολύ να εκτρέφω άλογα κούρσας και να διορθώνω τις μεθόδους αναπαραγωγής τους.

Οι βελτιώσεις στον χοίρο ήταν δραματικές, το 2010 1kg τροφής παρήγαγε 2.7 φορές περισσότερο άπαχο κρέας απ’ ότι το 1960. Οι χοίροι μεγαλώνουν γρηγορότερα και ο δείκτης μετατρεψιμότητας τροφής (FCR) έχει βελτιωθεί από 3.2 σε 2.3. Έχουμε δει ακόμη, αλλαγές στη σύνθεση του σφάγιου με το ποσοστό του άπαχου κρέατος να αυξάνεται από 48% σε 63%.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη