• Καλώς Ήρθατε στην Vethellas

  " Σχεδιάζοντας το μέλλον της σύγχρονης κτηνοτροφίας "

  Η Vethellas ΑΕΒΕ είναι μέλος του Ομίλου, που αποτελείται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών της σύγχρονης κτηνοτροφίας

  Γνωρίστε τον όμιλοΣύντομη Παρουσίαση

 • 1
 • 4ο Συμπόσιο
  Χοιροτροφίας

  Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 30 ετών, και στα πλαίσια προώθησης της επιστημονικής και ερευνητικής εξέλιξης στον τομέα της κτηνοτροφίας, ολοκληρώθηκε το 4ο Συμπόσιο Χοιροτροφίας.

  Μάθετε Περισσότερα >>
 • Γνωρίστε τα προϊόντα
  της Vethellas

  Στη Vethellas AEBE δίνουμε βάρος στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας βασιζόμενοι τόσο στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα όσο και στην μακροχρόνια πρακτική εμπειρία μας.

 • Γιορτάζουμε τα 30
  μας χρόνια

  Ο όμιλος απέκτησε τη σημερινή του μορφή στο διάστημα των τελευταίων 30 ετών, γεγονός που δηλώνει την έντονη δυναμική
  που τον χαρακτηρίζει.

  Μάθετε Περισσότερα >>
 • Διατροφική και Κτηνιατρική
  Υποστήριξη

  H Vethellas ΑΕΒΕ συνθέτει και υποστηρίζει διατροφικά προγράμματα για χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, καθώς επίσης, παρέχει υπηρεσίες κτηνιατρικής επίβλεψης

  Μάθετε Περισσότερα >>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Διατροφολογικά Προϊόντα


1

που παράγονται σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

Έλεγχος Ποιότητας


Διεξάγουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους που εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα.

Φαρμακούχα Προϊόντα


1

υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τους κανόνες ορθής παρασκευής (GMP).

Τα νέα της εταιρείας

 • 1
 • 2

Ενημερωθείτε

Διαβάστε εδώ όλα τα Νέα και τις ανακοινώσεις της εταιρείας μας, καθώς και άρθρα που αφορούν στον τομέα της κτηνοτροφίας και της κτηνιατρικής.

Η Vethellas φροντίζει να σας κρατά ενημερωμένους σχετικά με όλα τα επιστημονικά νέα.

ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ (HEAT STRESS) ΤΩΝ ΧΟΙΡΟΜΗΤΕΡΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΑΣ

Οι χοίροι προσαρμόζονται σχετικά εύκολα στις αλλαγές του περιβάλλοντος, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την επιβίωσή τους. Αλλά για τις χοιρομητέρες αυτή η προσαρμογή έχει κόστος που αφορά την παραγωγικότητα και τη μακροζωία της χοιρομητέρας. Τα περισσότερα ζώα μπορούν να αποβάλλουν θερμότητα προς το περιβάλλον με την εφίδρωση και το λαχάνιασμα που είναι τα δύο πιο σημαντικά εργαλεία για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Ωστόσο, οι χοίροι δεν ιδρώνουν και έχουν σχετικά μικρούς πνεύμονες. Λόγω αυτών των φυσιολογικών περιορισμών και του υποδορίου λίπους που έχουν, είναι επιρρεπείς σε θερμική καταπόνηση. Στις ΗΠΑ, η ετήσια μείωση στην παραγωγικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αυξημένες θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, τα δεδομένα της παραγωγής δείχνουν ότι η απώλεια παραγωγικότητας εκτείνεται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο για τους αναπτυσσόμενους και παχυνόμενους χοίρους και από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο για τις μονάδες χοιρομητέρων. Το καθαρό αποτέλεσμα; Για περίπου 40 τοις εκατό του χρόνου, η παραγωγικότητα της μονάδας είναι σε κίνδυνο. Επιπρόσθετα, οι σημερινοί σύγχρονοι γονότυποι των χοίρων παράγουν σημαντικά περισσότερη θερμότητα από ό, τι οι πρόγονοί τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη